Årsplan/Traditioner

I Børnehuset Nøddehegnet har vi årstidens og vores egne traditioner.

Åbent hus:

Hen over året afholdes der Åbent hus på valgte eftermiddage, samtidig på alle 3 stuer, hvor der er mulighed for sammen med sit barn at få et hyggestund på stuen. Derudover er der mulighed for at få dialog med øvrige forældre, samt personalet på stuen. Der serveres kaffe/the samt evt. lidt hjemmebag.

Fastelavn:

Fredagen før fastelavn afholder vi fastelavn med tøndeslagning og boller om formiddagen - for børnene, som meget gerne må komme udklædte.

Forårsfest:

Hvert år i perioden februar/marts arbejdes der på alle 3 stuer med forberedelse til en forårs optræden hvor sang og bevægelse er i fokus. Denne optræden foregår til vores Forårsfest, som afholdes på "Sydpolen" for alle  børn, søskende og forældre - som regel sidste mulige fredag i marts hvert år. Se i årsplan for dette års forårsfest.

Bedsteforældre-blomster dag:

En eftermiddag i maj inviterer vi bedsteforældrene på besøg, det er dagen hvor de sammen med deres barnebarn kan få en hyggelig eftermiddag med kaffe/the - saftevand og boller.  Det er også dagen hvor vi opfordre bedsteforældrene til at medbringe en blomst til vores blomsterkummer- som de kan plante sammen med deres barnebarn - og de blomster  gør vi vores bedste for bliver vandet og plejet hele sommeren til glæde for alle.

Sommerfest:

Forældreforeningen i Nøddehegnet arrangerer sammen med personalet hvert år en sommerfest for børn og forældre - den ligger som regel en fredag sidst i august/først i september. 

Trimdag: 

Hvert år på fredagen optil uge 42, skolernes efterårsferie, afholder vi sammen med de øvrige børnehuse i Syd en Trimdag - hvor de største børn er på Kobberbakkeskolen afd. Uglebro til fysiske sjov/aktiviteter - og hvor øvrige børn, efter opvarmning af Næssi,  går/løber tur i området. 

Julen:

Op til jul afholder vi julefrokost for børnene - ligesom der afholdes en juletræsfest for børnene. 

Luciafest:

Omkring Lucia dag i december afholdes  Åbent hus for alle forældre, på en eftermiddag hvor de største børn går Lucia optog og hvor forældreforeningen serverer kaffe/the og æbelskiver. 

 

I nedenstående link til Årsplan, kan i se hvordan året i Børnehuset Nøddehegnet  er planlagt i overordnede linjer.